System of a Down, Korn untuk Tajuk Festival Muzik Metal Las Vegas Baharu
Toto

System of a Down, Korn untuk Tajuk Festival Muzik Metal Las Vegas Baharu

Apa yang dimaksudkan dengan festival “When We Were Young” kepada peminat muzik emo, satu lagi festival muzik baharu – ditetapkan untuk debut di padang Las Vegas yang sama – bermakna kepada peminat nu metal. “Dunia Baru Sakit,” yang dijadualkan untuk Las Vegas Festival Grounds pada 13 Mei 2023, akan Togel Singapore menampilkan persembahan daripada 54 artis yang mewakili subgenre rock keras nu metal, goth, industri dan tegar.

System of a down
System of a Down akan mengetengahkan Sick New World, festival nu metal yang akan dimulakan di Las Vegas, Mei depan. (Imej: revolvermag.com)
Dipentaskan oleh syarikat yang sama dengan “When We Were Young” – yang berlangsung di tempat yang sama bulan lepas, selepas malam pembukaannya dibatalkan kerana angin kencang – “Sick New World” juga akan menampilkan kumpulan-kumpulan yang mula-mula muncul pada lewat lewat. ’90an dan awal. Nama terkenalnya termasuk System of a Down, Korn, Deftones, Ministry, Incubus, Chevelle, Papa Roach, Evanescence, Turnstile, Skinny Puppy, KMFDM, Mr. Bungle, Killing Joke, Sevendust, Hoobastank, FIlger, Filter dan the Melvins.

Walaupun nampaknya System of a Down akan menjadi tajuk utama, boleh Keluaran Sidney dikatakan bahawa festival itu akan memperingati ulang tahun ke-30 nu metal, subgenre logam alternatif yang dipopularkan oleh Korn, kumpulan Bakersfield, Calif. yang ditubuhkan pada tahun 1993.

Tiket untuk “Sick New World,” yang bermula pada $249.99, akan mula dijual pada 10 pagi Jumaat, 11 November, melalui ticketmaster.com. Kemasukan am dipecahkan kepada tiga peringkat harga: $249.99, $259.99 dan $279.99. Tiket General Admission Plus akan berharga $419.99, $429.99, dan $439.99. VIP, yang termasuk kawasan tontonan pilihan oleh pentas utama, ialah $519.99, $529.99 dan $539.99.

Peringkat teratas, VIP Cabana, tidak diberi harga di tapak web festival, sicknewworldfest.com. Halaman hotel dan tiket juga tersedia, bermula dari $489.

Dua untuk Buku Sejarah
Bagi kebanyakan peminat muzik, festival itu akan menjadi yang paling penting sebagai persembahan pertama AS dalam 14 tahun oleh Sisters of Mercy. Ikon goth British tidak mengeluarkan album baharu sejak Vision Thing tahun 1992. Ia kini merupakan tiga keping yang menampilkan penyanyi dan pemain keyboard Andrew Eldritch – satu-satunya ahli asal – pemain gitar Ben Christo dan pemain gitar Dylan Smith.

Festival itu juga akan menandakan persembahan pertama kumpulan metal Texas Christian Flyleaf dengan vokalis asalnya, Lacy Sturm, dalam tempoh 11 tahun. Sturm menyanyi bersama Flyleaf dari 2002 hingga 2012, merakam tiga album Hongkong Prize sebelum digantikan oleh Kirsten May. Kumpulan itu tidak aktif sejak 2016. Las Vegas Festival Grounds mungkin tidak kekal sebagai landskap muzik Las Vegas seperti yang diingini oleh peminat festival ini. Pemiliknya, pembesar hotel Phil Ruffin, telah berbincang dengan pegawai Oakland Athletics, yang mungkin membeli hartanah itu untuk membina stadium baharu 35,000 tempat duduk untuk pasukan MLB mereka.